My love is music

I'll leave my love between the stars. -David Bowie

keskiviikko 22. heinäkuuta 2009

Sielullinen rytinä


Ensimmäiseksi pahoittelen olen ollut laiskuuden huipulla blogiani kohtaan, mutta nyt se saa luvan muuttua. Tulossa on juttuja ystävieni tyylistä, vanhoja lehtiä lisää, kirpputorilöytöjä jne. Eli perinteisellä linjalla jatketaan. Nyt vaan olen koittannut enemmän olla muualla, kuin netissä niin sen takia en ole jaksannut päivitellä blogiani.

Noh mutta nyt Asiaan ostin tänään levy alesta jo pitkään haaveilemani Scarlett Johanssonin levyn anywhere I lay my Headin sekä Radioheadin In Rainbowsin. Radioheadia en vielä ole kerennyt kuuntelemaan, sen sijaan Scarlettin levyn kerkesin. Ja tässä pientä levyarvion kaltaista.

Scarlett Johansson - Anywhere I Lay My Head

Tunnelma levyllä on hyvin mystinen ja salaperäinen, kuten lumotussa satumetsässä. David Bowien levittämä tähtipöly kuultaa levyn läpi. Scarlettin ääni on uskomattoman yksinkertaisuudessaan erittäin moni-ulotteinen. Siinä on kaipuuta, voimaa, sielua, tyhjyyttä, sisältöä, miehekyyttä ja naisellisuutta. Scarletin ääni on minulle käsittämätön tällä levyllä, en osaa kuvata sitä mitä hänen äänensä minussa sytyttää. Tämä hämmennys on kuitenkin kaunis olotila. Levyn soundimaailmakin hivelee henoilla sormillaan kuulo-aistiani ihanalla tavalla. Tykkään levystä. Tom Waitsin upeat biisit ovat saannet uuden kauniin tulkitsijan.


Upea levy. Oletteko te hyvät rakkaat lukijani kuulleet Scarlettin levyä?

Alkuperäinen kuva täältä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails