My love is music

I'll leave my love between the stars. -David Bowie

torstai 15. maaliskuuta 2012

Paluu menneeseen ja paluu kaupunkiin

Jokunen vuosi sitten löysin kirpputorilta pari Virkkaus- ja Neuletyöt lehteä. Toinen niistä oli vuodelta 1959 ja toinen 1967. Niiden lisäksi löysin myös Stil ompelukirjan, joka on vuodelta 1949. Lahjoitin ne äidille silloin, koska tiedän, että äiti tykkää vanhoista käsityölehdistä ja käsityökirjoista. Itsekin pidän vanhoista lehdistä. Niissä on ihanat kuvat, ja niiden kautta pääsee hetkeksi aikaa ajassa taaksepäin aikaan jota, ei ole itse koskaan kokenut. Tosin minusta tuntuu, että olen ollut entisessä elämässäni 50-70 luvulla olemassa jonain ihme hippityttönä, sillä innostun tuon vuosikymmenien jutuista aina niin paljon. Niistä tulee kotoisa olo. Uskon myös, että olen ollut elossa renessanssi aikana, jolloin ihmisten keksintövimma oli huipussaan! Uskotko sinä, että ihminen on kokenut entisiä elämiä ja syntynyt uudestaan maailmaan?


Upean väriset vanhat lehdet. Lehti, jonka kanta koristaa tyttö punaisissa vaateissa on vuodelta 1959, ja toinen lehti on vuodelta 1967.


Stil ompelukirja on peräisin vuodelta 1949. Ihana kansikuva vai mitä?


Stil ompelukirjan takakannesta löytyy mainos Husgvarna ompelukoneesta, joita moni himoitsee nykyään omaan kotiin ihan koristeeksi ja muistoksi menneiltä ajoilta.

60-luvun lehden ihanan värinen aukeama! Miten nuo värit, onkaan noin tuoreen näköiset?


Tämäkin aukeama on 60-luvun lehdestä. Tässä on kontrastina käytetty mustavalkeita kuvia vihreän väristä taustaa vasten.


Ajankohtaisia aurinkoisia talvikuvia esittelee meille 1959 vuoden lehti.


Lehtien aukeamakuvat otin muuten potkukelkkaa vasten. Nyt maalla kyläillessäni olen hurruuttellut menemään potkukelkalla pitkästä aikaan. Varmaan parikymmentä vuotta sitten olen viimeksi potkuria käyttänyt, eli aivan pikkutyttönä.

Parin tunnin päästä alkaakin paluumatka Ouluun. Tuleepa ikävä taas maaseutua, täällä olen tavannut ystäviäni ja perhettäni ja ulkoillut todella paljon ja hengittänyt raitista ilmaa. Pian alkaa paluu kaupunkilaiseksi. Sitä on vaikea kertoa, mutta elämä on niin erilaista maalla ja kaupungilla. Olen kyllä etuoikeutettu, että saan kokea molempia.


2 kommenttia:

  1. Ihania lehtiä! Ja potkukelkkailu on ihan omaa huippu luokkaansa, siis huskaa!!

    VastaaPoista
  2. Riitta Sinikka: Joo samaa mieltä että potkurilla ajelu on omaa huippu luokkaansa. Voisi kyllä olla nyt täällä kaupungissakin kätevä väline!

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails