My love is music

I'll leave my love between the stars. -David Bowie

perjantai 10. helmikuuta 2012

Lautasista muotokuviin

Kävin tänään Ouluun uudessa kierrätyskeskuksessa Värtössä. Ja mitä löytöjä teinkään. Löysin sieltä Arabian vanhan lautasen 20 centillä, sitten muuten vaan söpön lautasen 50 centillä. Oscar Wilden Dorian Grayn muotokuva kirjaan sijoitin yhden euron ja löysin myös hauskan kyltin, josta ajattelin (yllätys) tuunata korun! Ja lähtiessäni kieräytyskeskuksen oven pieleen oli laitettu laatikko, jossa luki saa ottaa, sieltä löysin vanhan hienon mummolaukun! Se tosin vaatii putsausta, mutta muuten se oli ehyt. Eikä edes haissut ummehtuneelle tai mille muullekaan!


Tästä kauniista arabian kahvikupin aluslautasesta sain netistä ongittua sen verran tietoja, että sitä on valmistettu koristeen kanssa 1926-1932 vuosien aikana. Ja lautasen suunnittelija on ollut Wasastjerna Nils. Eli aika iäkäs lautanen. Hiukan on jo aika tehnyt tehtäväänsä kuviolle, mutta minua se ei haittaa, se on kaunis juuri tuollaisena.


Arabia lautasen leimasta voi arvioida astian iän. Tällä leimalla varustetut arabian astiat ovat valmistettu vuosien 1917-1927 aikana.


Tässä toinen lautanen, jonka löysin kierrätyskeskuksesta. Minusta se on söpö!


Lautasen kuvio hiukan lähemmin.


Tällainen leima löytyi toisesta lautasesta. Tietääkö kukaan lautasen valmistajaa?


Ihana mummolaukku, jonka sain siis ilmaiseksi! Se vaan vaatii hiukan putsaamista.


Tästä kyltistä tuunaan vielä jotakin kivaa!


Iltojen myöhäisiin lukuhetkiin Oscar Wilden Dorian Grayn muotokuva.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails