Älkääs luulko hyvät lukijat, että olisin tyystin unohtannut menneet vuosikymmennet kokonaan blogistani. Seuraavassa arteeita kotoa. Tähän juttuun sisustelin hyllyn sellaiseksi mitä se olisi voinnut olla 70-luvun keittiössä. Kaikkien tavaroiden tarkkaa vuosikymmeniä en tiedä, enkä monenkaan, että kuka on suunnittellut ne. Niihin kaipaisin teiltä lukijat apua, mutta nyt matkaataan 70-lukuun, jossa on myös esineitä 60-luvulta ja saattaa olla jopa aikaisemmiltakin vuosikymmenniltä!
Hyllyssä on monenlaisia astioita 70-luvun ja 60-luvulta. Monet varmaan huomaavat sieltä jo Arabian astioita ja Iittalaa. Seuraavassa tavarakohtainen esittely.
Tässä kuvassa komeilee Arabian Pomona mansikka kulho, ja sen vieressä on kananmuna kipot, joiden vuosikymmentä en tiedä, mutta vahvasti epäilen, että ovat 70-luvulta.
Ihanaampia ihannimmat maatuskaiset, jotka ovat kulkeutuneet tänne joko isäni tai ukkini Venäjän matkan tuliaisina, joskus aivan kuusikymmentä luvun loppulta. Shakkipelilauta ja sen nappullat ovat 60-luvun tienoilta.
Iittalan upeat kynttilänjalat, jotka äiti ja isä ovat saanneet aikoinaan häälahjaksi. Tunnistaako, joku näiden suunnittelijaa? Ja minkä nimiset mahtavat nämä olla?
Tietääkö kukaan mistä vuosikymmeneltä kuvan ruskea vaasi voisi olla? Ruskea pippuri mylly ja sen vierellä oleva maustepurkki ovat 70-lukua. Harmi vaan, että sinivalkoisesta purkista puuttuu kansi. Se tarttui kerran mukaani kirpputorilta. Munakipot pääsivät jälleen kuvaan komeilemaan, mutta on ne kyllä söpöt.
Kuvan "kaljakolpakko" on tuotu Venäjältä 60-luvun loppulla. Vieressä olevan mukin varmaan vuosikymmentä en jälleen kerran tiedä, mutta vahva epäillykseni on, että sekin on 70-luvulta. Vieressä 70-luvun säilytysrasia.
Vielä kuvaa maatuskoista, tällä kertaa aivan edestä, kun ne on niin suloisia.
Nämä esinneet hämmästyttävät. Toinen on Arabian vaasi, mutta ei ole mitään tietoa miltä vuosikymmeneltä se on. Olisiko teillä mahdollisesti? Ja upea kyntilänjalka, joka on 1978 luvulta. En tiedä onko tämä mahdollisesti jonkun kuuluisan suunnittelijan. Upea se kuitenkin on.
Tässä vaasin Arabia leima. Tunnistaako kukaan ?
Tarkempi kuva kynttilänjalasta. Tämä on minusta kertakaikkisen upea.
Tämä suloinen karhukin on tuotu Venäjältä 60-luvun loppulla. Isäni on aikoinaan käyttännyt sitä tuhkakuppina. Onneksi on tajunnut lopettaa tupakoinin, sillä voisihan olla, että ei olisi säilynnyt näin hyvänä.
Miten olisi tehdäänkö 70-luvun ruokaakin. Taustalla näkyy Vihtorin kattila. Pöytäliinat ovat kirpparilta. Päälimmäinen liina saattta näyttää tutulta. Sellainen onkin nähty 70-luvulta, päivää! blogissa lehtimainoksessa.
Sienihepsa taitaakin olla näin syksyllä varsin ajankohtainen ruoka.
Sienihepsan ohjeet.
Loppuun vielä, Joka Naisen Käsityökurssi jonka on julkaissut WSOY 1978 vuonna.
Joka Naisen Käsityökurssi kansioista, löytyy mitä ihanimmat 70-luvun vaateiden teko-ohjeet. Kuten tässä yksi niistä. Tämä hame on tehty vahabaatikki värjäysmenetelmällä. Hyvät ohjeet löytyy kunkin käsityönkohdalta. Tässä on vahabaatikin ohjeet.
Miltäs tuntui aikamatka 70-lukuun? Tuliko muistoja mieleen?
Kynttilänjalat on Festivoa, Timo Sarpanevan. Olleet kauan tuotannossa ja ovat edelleenkin.
VastaaPoistaJoka kodin kamaa taitaa olla. Niihin sopiikin parhaiten pallokynttilät.
Hassu sattuma, minulla on tulossa noista ruokakorteista myös juttua ruokabloggaukseen :)
Toi Arabian keramiikkavaasi voi olla joku ihan arvokaskin.
Ihania nuo maatuskat :)
VastaaPoistaIiittalan kynttilänjalat ovat Timo Sarpanevan suunnittelemia ja nimeltään Festivo.
VastaaPoistaKiitoksia vastauksista.:) Ninnu: noita sattumia on jo aikaisemminkin tullut :D Toivottovasti joku tunnistaa tuon Arabian keramiikkavaasin.
VastaaPoistaOon aivan samaa mieltä kanssasi Sanna ne on ihania. Aah Festivo, nyt tiedän paremmin!
Vau tuo batiikkivärjätty kuvio on tosi hieno! Minulla oli koulussa tänään sellainen punainen hame missä on samantyylinen musta kuvio. Miten tuo tehdään? :)
VastaaPoistaAikamoinen projektihan se on pitää kertoa se, kun nähdään :)
VastaaPoista