My love is music

I'll leave my love between the stars. -David Bowie

sunnuntai 31. lokakuuta 2010

Thinking About Nancy Cunard and her life

Ihmeellistä miten sitä aina löytää, itselleen uusia historian henkilöhahmoja. Eilen löysin sellaisen henkilön, kuin Nancy Cunard. Minua rupesi kiehtomaan hänen elämänsä ja kohtalonsa.

Tänään rakkaat lukijani tahdon kertoa teille hitusen verran Nancy Cunardista.
Nancy Cunard syntyi 10 maaliskuuta 1896 Englantilaiseen ylä-luokan perheeseen. Nancy Cunard hylkäsi perinteiset perhearvot ja omistautui suurimman osan elämästään rasismin sekä fasismin vastaiseen taisteluun. Hän oli myöskin muusa monelle sen ajan kirjailijoille ja taiteilijoille. Heistä mainittakkoon Wyndham Lewis, Aldous Huxley, Tristan Tzara, Ezra Pound ja Louis Aragon, ketkä olivat myöskin hänen rakastajiaan. Hän oli myös muusana Ernest Hemingwaylle. Myöhemässä elämässään hän kärsi mielenterveysongelmista, alkoholimista, itsetuhoudesta ja hänen fyysinen olemuksensa rapistui. Hän kuoli 69 vuotiaana Pariisissa 17 maaliskuuta vuonna 1969 ja hän painoi silloin vain 26 kiloa. Ennen kaikkea Nancy Cunard muistetaan hänen kirjoittamistaan runoista, kirjoista ja poliitisesta toiminnastaan. Hän oli myös perijätär.

Tämä on todella lyhyt tiivistelmä hänen elämästään. Hänen eloonsa mahtui paljon, sillä näkihän hän ja koki toisen maailmansodankin. Minusta Nancy Cunardista pitäisi tehdä elokuva, sillä hänen elämänsä on ollut niin monikerroksinen ja uskomaton. Hänestä otetut kuvat kertovat vahvasta naisesta, joka on ollut jo tuona aikana androgyyninen olemukseltaan. Ulkokuori, kuitenkin pettää sillä hänen sisin on ollut äärimäisen herkkä tähän maailmaan ja tämän takia hän luultavasti kärsi mielenterveysongelmista. Vaikuttavat ihmiset mielestäni kaikki ovat aina jotenkin liian herkkiä tähän maailmaan ja eksyvät mieluiten omaan maailmaan jossa on parempi olla.


Nancy Cunard

Oletko sinä kuullut koskaan Nancy Cunardista tai lukennut hänen teoksiaan?
Itse ajattelin käydä kirjastosta etsimässä hänen kirjoittamiaan runoja ja kirjoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails