My love is music

I'll leave my love between the stars. -David Bowie

torstai 21. helmikuuta 2013

Vintage nuken kertomaa

Moni varmaan tietää 70-luvun Blythe nuket, joilla on suuret silmät ja joista on ajan myötä tullut oikeita keräilykohteita. Mutta, kuinkas moni tietää Bradley nuket, jotka ovat samantapaisia, kuin Blythe nuket? Bradley nukeilla vaan ei ole samanlaista mainetta, kuin Blytheillä. Bradley nuken keräilijä, ei ehkä haluaisi verratta nukkejaan Blythe nukkeihin, mutta ne ovat saman aikakauden nukkeja ja jollain tapaa muistuttavat toisiaan kasvoiltaan paljon. Bradley nukeilla ei ole vaan suuria räpsytteleviä silmiä kun taas Blythe nukeilla on. Blythe nuket on tuotu takaisin markkinoille uusina versioina, mutta Bradleyn nukkeja saa etsiä nettien huutokaupoista. Ja toki Blythe nukeilla on aivan oma keräilijä maailmansa ja niitäkin myydään nettien huutokaupoista. Ajattelin kertoa teille rakkaat lukijani, kuitenkin Bradley nukesta tällä kertaa, sillä ennen joulua piipahdin kirpputorilla. Kirpputorin pöydän päällä keimaili kaunein näkemäni nukke ikinä. Siitä tuli mieleen lapsuuteni ajan anime piirretyt, kuten esim Candy Candy. Nuken kasvot näyttivät siltä, kuin ne olisi vuorattu ohuen ohuella sukkahousukankaalta ja nuken hiukset olivat todella upean näköiset. Mietin, että tuolla hiukan 70-luvun jätti Barbieta muistuttavalla nukella on hintaa, vaikka kuinka paljon. Yllätyksekseni hintalappuun oli merkattu 2 euroa, joten nukkehan lähti mukaani. Selvittelin nuken ulkonäöstä johtuen, että mikä tarina sillä on takanaan. Netin ihmeellisessä maailmassa törmäsin useampaan Bradley nukkeen, ja olen melko varma, että kirpputorilta löytämäni nukke on Bradley nukkeja. Jalat ja sen jalustin on samanlainen, kuin useimpien Bradley nukkejen ja samoin tietenkin ulkoinen olemus. Bradley nuket onkin valmistettu sukkahousun tyylisestä kankaasta. Ja Bradley nukkeja tehtiin 1954 vuodesta 1984 vuoteen saakka. Joten luulen, että Bradleyn nukkejen arvo vielä nousee aikojen saatossa. Nukeilla on oma keräilijäkuntansa kyllä, ja osa nukeista on arvokkaita, mutta Bradley nukkeja saa huokeaan hintaan, eikä se ole päässyt samanlaiseen kulttimaineeseen mitä Blythe nuket. Mutta mitä tapahtuikaan minun ostamalleni nukelle? Nukke päätyi Joulupukin avustamana äidilleni joululahjaksi. Tiesin, että äitini ihastuisi nukkeen ja näin kävikin!

  
 Pakkasöiden lumikuningatar? 

Upea nukke

Tämä nukke ainakin muistuttaa kovasti Bradley nukkeja ja uskon vahvasti sen olevan yksi Bradley nukeista!


Tästä kuvasta ehkä näkee, että nuken kasvot ovat ohuesta kankaasta.


Mitä mieltä sinä rakas lukijani olet tästä löytämästäni nukesta? Ja oletko sinä kuullut aikaisemmin Bradley nukeista?

4 kommenttia:

 1. ♥ tykkään tosi paljon ihanasta nukestasi!

  VastaaPoista
 2. Riitta Sinikka: Kiitosta vaan :) <3 Lähetän nukelle terveiset ;)!

  VastaaPoista
 3. Onpa soma. Nuken ulkonäkö on hyvin tuttu, jäin oikein pohtimaan että miksi mutta en osaa vieläkään sanoa. Liekö jollakulla tuntemallani ihmisellä olla tuollainen? Jään kyllä miettimään asiaa.

  Löysin juuri blogisi, vaikuttaa tosi kivalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taika: Jospa vastaus tulisi mieleesi, mistä nukke on tuttu! Ja mukava kuulla, että pidät blogistani ja tervetuloa mukaan! :)

   Poista

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails